Programul Start-Up Nation va fi lansat imediat după 15 decembrie

În cadrul unei întrevederi, la Washington, cu ministrul Ștefan-Radu Oprea, Wilbur Ross, secretarul american al Comerțului, a declarat că SUA sprijină fără rezerve aderarea ţării noastre la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), care adună cele mai dezvoltate 35 de ţări din lume, excluzându-le însă pe cele conduse de regimuri totalitare. Din Europa de Est doar şapte ţări au reuşit să acceadă la acest grup restrâns, iar ultimele ţări acceptate au fost în 2010. Primirea în această organizaţie nu este doar o chestiune de prestigiu, ci contează şi economic, confirmând statutul de economie stabilă pentru investiţii:

”Sunt foarte multe firme americane interesate să intre pe piața din România cu investiții sau să își extindă investițiile, iar aceste planuri urmează a fi anunțate. O aderare cât mai rapidă la OCDE ne va consolida profilul de partener comercial și de destinație sigură pentru investiții”, a declarat ministrul Oprea.

În timpul întâlnirii, cei doi diplomaţi au mai abordat şi alte teme, precum obiectivele principale ale României după ce va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene, sau, în contextul parteneriatului strategic, dezvoltarea investiţiilor americane în ţara noastră.

Ministrul român a mai avut o întrevedere cu Peter Doran, președintele CEPA – Center for European Policy Analysis, think-thank-ul american dedicat problematicii Europei de Est, precum și cu reprezentanți ai Camerei de Comerţ americane sau ai companiei Ford.

Ca susţinător dedicat al sectorului IMM, ministrul Oprea s-a întâlnit şi cu Steve Chabot, președinte al Comisiei Small Business din Camera Reprezentanților cu care a avut un schimb de idei legate de dezvoltarea acestui sector.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *