Prințesa Dina Mired a Iordaniei a vizitat spitalul de îngrijire paliativă al Fundației HOSPICE Casa Speranței
Alteța Sa Regală Prințesa Dina Mired a Iordaniei a vizitat luni, 25 martie 2019, Spitalul de Îngrijire Paliativă cu servicii integrate din București al Fundației HOSPICE Casa Speranței. La eveniment au participat, alături de numeroși susținători ai HOSPICE, Excelența Sa Andrew Noble, Ambasadorului Marii Britanii în România, și Diana-Loreta Păun, consilier de Stat – Departamentul Sănătate Publică din cadrul Administrației Prezidențiale, gazdă a evenimentului fiind Mirela Nemtanu – director executiv al fundației.

Dina Mired s-a întâlnit cu pacienții internați în unitățile cu paturi pentru copii și adulți, precum și cu cei aflați în centrele de zi, discutând totodată cu personalul medical și aflând de la aceștia detalii relevante despre îngrijirea paliativă și felul în care ajută organizația, de 27 de ani, persoanele diagnosticate cu boli incurabile. Întâlnirea dintre Alteța Sa și pacienți a fost plină de emoție și de căldură. Alteța Sa, mamă a unui supraviețuitor de cancer, i-a încurajat pe cei aflați în suferință și a petrecut câteva ore în compania acestora și a aparținătorilor. În centrul de zi pentru copii, micii pacienți ai HOSPICE i-au dăruit mici amintiri, obiecte hand-made, confecționate împreună cu voluntarii în timpul ședințelor de terapie.

„Cred că numele acestui loc, HOSPICE Casa Speranței, se potrivește exact cu ceea ce am văzut. Am văzut un loc plin de speranță, plin de profesionalism, un personal și o atmosferă încântătoare. Îmi doresc cu adevărat ca un astfel de loc să poată fi un model nu doar pentru restul României, ci și pentru restul lumii. Ce m-a impresionat cel mai mult a fost atmosfera de bunătate, de dragoste, de căldură, de apropiere, de creare a unui acasă departe de acasă. Este ceva neprețuit”, a declarat Alteța Sa Regală Prințesa Dina Mired a Iordaniei.

„Îngrijirea paliativă este atât de importantă! Am fost martora stingerii din viață a mamei mele vitrege. Și, pentru că avem un bun serviciu de îngrijire paliativă la spitalul nostru, ea a putut petrece ultimele trei luni de viață acasă și este foarte important pentru familie să aibă acest tip de susținere. Știind că există o echipă medicală la care poți suna și care să poată veni zilnic sau să ne explice ce să facem, am putut să-i oferim șansa de a sta în propriul ei dormitor, printre cei dragi, și am putut ști că nu are dureri. Este mai presus de cuvinte ce a însemnat acest lucru pentru noi”, a mai afirmat invitata.

Dina Mired este președinta Uniunii Internaționale pentru Control al Cancerului (Union International for Cancer Control – UICC) și prima persoană de origine arabă aleasă în această poziție. UICC este cea mai mare organizație de luptă împotriva cancerului, cu peste 1100 de organizații membre în 177 de țări. Vizita la HOSPICE Casa Speranței a fost prilejuită de participarea la Forumul Global Drepturile Omului și o Lume Fără Tutun, la Palatul Cotroceni, desfășurat sub auspiciile Administrației Prezidențiale din România.

„Suntem bucuroși că am avut ocazia, pentru câteva ore, să fim gazdele Alteței Sale și să îi prezentăm eforturile făcute de HOSPICE în cei 27 de ani de existență, timp în care am adus alinare și speranță pentru peste 30.000 de pacienți copii și adulți, diagnosticați cu boli incurabile și limitatoare de viață. Prințesa Dina Mired a Iordaniei este o activistă neobosită în lupta împotriva cancerului și o sursă puternică de inspirație pentru toți cei care își doresc o lume în care sănătatea semenilor noștri să fie o prioritate” a declarat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *