Lucian Busuioc (Artist Salon&Academy) antreprenor de succes în frumuseţe

Afacerile in hairstyling sunt printre cele mai intalnite in Romania, in domeniul infrumusetarii. Chiar si asa, nu oricine resuseste sa aiba si succes cu o astfel de afacere iar experienta nu este singurul element important in acest proces. Lucian Busuioc detine propriul sau business (Artist Salon & Academy), este unul dintre hairstilistii de succes din Romania si poate fi considerat un model pentru cei care doresc sa faca acest pas, cel de antreprenor.

Si-a deschis propria afacere dupa ce a lucrat in alte saloane, a facut voluntariat si a obtinut premii la concursuri internationale.

“Hairstyingul l-am descoperit inca de mic copil de cand aveam 14 ani. M-am inscris la Grupul de Arte si Meserii Spiru Haret UCECOM . La 17 ani am ajuns la Studio Wella unde am fost voluntar timp de 4 ani. In tot acest timp am si lucrat in paralel cu voluntariatul. Am inceput sa particip la numeroase concursuri in domeniu iar rezultatele au inceput sa apara. In anul 2012 am obtinut premiul publicului People’s Choice Award si medalia de argint la sectiunea Color din cadrul Wella International Trend Vision Award. La scurt timp am participat la un alt concurs european, SP Men Style Code Competition unde am primit marele premiu. Tot in 2012 a fost momentul in care am deschis salonul, mai exact in martie. Aceasta decizie a fost una absolut fireasca deoarece vine un moment cand vrei sa iti pui in aplicare propriile viziuni. Am dorit sa creez un concept care sa ma reprezinte, care sa se potriveasca cu stilul meu de a lucra. Astfel a aparut Artist Salon”, sustine Lucian.

O alta etapa importanta a afacerii sale a fost dezvoltarea proiectului de scoala – Artist Academy.

“Artist Academy este un proiect mai vechi de-al meu , mi-am dorit sa fac acest lucru pentru ca asta fac in general, sustin cursuri si seminarii pentru Wella Romania. Ne pasa de educatie, dorim sa descoperim si sa formam tinere talente care vor deveni viitori artisti in aceasta industrie. La Artist Academy oferim atat cursuri de calificare coafor de 5 luni acreditate de Ministerul Educatiei (cu diploma valabila in tara si in strainatate) cat si cursuri de perfectionare pentru coaforii care doresc sa evolueze si sa isi imbunatateasca modul de lucru. Cursurile de perfectionare sunt de 2 sau 3 zile si sunt concepute pentru a veni in ajutorul celor care doresc sa isi actualizeze informatiile si sa invete sa lucreze tehnic”, sustine Lucian.

Daca esti hairstylist si iti doresti sa faci acest pas, trebuie sa ai in vedere ca vei fi nevoit sa asiguri si managementul afacerii pe care o ai. Iar daca optezi sa formezi si o echipa care sa iti fie alaturi, ai grija cum faci selectia.

“Cei care nu sunt dispusi la efort si multe ore petrecute in salon ar trebui sa evite sa isi deschida propria afacere. Este foarte important sa ai o echipa bine pregatita in domeniu si cu toate abilitatile necesare pentru a satisface nevoile fiecarui client”, recomanda Lucian.

Titlul de profesionist in acest domeniu se obtine in timp si ajuta la obtinerea succesului intr-o astfel de afacere. Iata ce recomandari are Lucian Busuioc.

“Un hairstylist trebuie sa fie dispus sa faca efort, sa petreaca multe ore in salon dar in acelasi timp sa investeasca in educare, sa mearga la cursuri de perfectionare si sa incerce sa fie in permanenta informat si la curent cu noile schimbari si tendinte. O alta calitate extrem de importanta este sa fie un bun ascultator, un bun psiholog pentru ca trebuie sa intelegi nevoia fiecarui client in parte si sa personalizezi serviciile in functie de tipologia acestuia”

Artist Salon & Academy este dotat cu tehnologie de ultima generatie si produse de top, iar echipa de profesionisti din spatele brandului ofera solutii de infrumusetare intr-un ambient extrem de relaxant.

Mai multe detalii despre salon sau academie puteti gasi pe www.artistsalonacademy.ro 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *