Expoziţia Atlasul Frumuseţii la sediul ONU

La iniţiativa Misiunii Permanente a României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite şi a Institutului Cultural Român din New York, în perioada 25-29 martie 2019, se desfăşoară la sediul ONU din New York, expoziţia de fotografie “Atlasul Frumuseţii”, a fotografei românce Mihaela Noroc. Expoziţia a fost inaugurată luni, 25 martie, de către reprezentantul permanent al României la Naţiunile Unite, ambasadorul Ion Jinga, împreună cu directorul Institutului Cultural Român din New York, Dorian Branea, în prezenţa reprezentanţilor corpului diplomatic acreditat la ONU.

Ambasadorul Ion Jinga a afirmat că prin intermediul acestei expoziţii, România îşi doreşte să transmită un mesaj de toleranţă şi respectare a diversităţii, precum şi promovare a drepturilor femeilor, evenimentul desfăşurându-se imediat după lucrările Comisiei ONU pentru Statutul Femeii. Reprezentantul României la ONU a evidenţiat autenticitatea proiectului Mihaelei Noroc şi relevanţa prezentării unor portrete de femei din diferite ţări, culturi, comunităţi, rase sau religii la sediul Naţiunilor Unite din New York, care reuneşte la rândul său aceeaşi diversitate.

Directorul Institutului Cultural Român din New York, Dorian Branea, a vorbit despre proiectul fotografei românce care reuşeşte să fie relevant prin simplitatea abordării propuse: fotografierea unor persoane simple întâlnite întâmplător de Mihaela Noroc în călătoriile sale, fără retuşuri, fără tehnici speciale.

Mihaela Noroc este o fotografă de origine română a cărei activitate este cunoscută în special prin intermediul canalelor ei de social media. A studiat Foto-Video la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. În 2012, după mai mulţi ani de activitate în diverse domenii, Mihaela a decis să îşi concentreze toată energia asupra primei sale iubiri: fotografia. O călătorie în Etiopia, unde a descoperit chipuri feminine incredibile, a inspirat-o să înceapă proiectul “Atlasul frumuseţii”, care s-a dovedit a fi extrem de popular şi i-a lansat cariera internaţională. Albumul ei de fotografie “Atlasul Frumuseţii. Femeile lumii în 500 de portrete” a fost publicată pentru prima dată în septembrie 2017.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *