Cinemateca Docuart

Cinemateca Docuart deschide un sezon de proiecţii la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti. Cinemateca Docuart este un program nou cinematografic care debutează cu o primă proiecţie luni, 17 decembrie 2018, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti.

Iniţiativa îşi doreşte să readucă publicul spectator în contact cu documentarul românesc printr-o serie de proiecţii lunare. Scopul lor este, totodată, acela de a revitaliza activitatea cinematografică a Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti, de a media întâlniri între profesioniştii din domeniul artei cinematografice şi studenţi cinefili şi de a contribui la formarea unei culturi cinematografice în rândul tinerilor.

Piepturi goale şi buzunare pline este prima proiecţie programată pe 17 decembrie. În regia lui Cornel Mihalache, lungmetrajul reia subiectul decembrie ’89 şi urmăreşte o perspectivă obiectivă a evenimentelor cu ajutorul unor filmări rare ale cameramanilor prezenţi şi ale arhivei televiziunii naţionale.

“Eu vreau să ştiu şi să spun mai departe, telespectatorilor (asta cred că e menirea mea), ce s-a întâmplat în cadrul acestui fenomen care se cheamă Decembrie 1989 în România. Cred că el cuprinde conspiraţie şi diversiune, revoltă şi crimă, revoluţie şi contrarevoluţie, represiune şi manipulare, lovitură militară şi euforie populară. Toate pe rând şi toate amestecate. Cred că a fost o crimă de stat. Şi că adevărul despre revoluţie, ascunde, de fapt, această crimă de stat”, a declarat regizorul filmului, Cornel Mihalache.

Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul.

Intrarea la eveniment este liberă.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *