Bal caritabil pentru strangere de fonduri pentru dotarea Sectiei de Neurologie a Spitalului Colentina

Asociatia Lions Club Decan Bucuresti organizeaza  evenimentul caritabil numit „Balul Florilor” ce are ca scop strangerea de fonduri pentru dotarea Sectiei de Neurologie a Spitalului Colentina din Bucuresti cu un aparat EEG, in cadrul proiectului „Telemedicina in Epilepsie”.

Evenimentul va fi prezentat de actrita Ani Cretu, iar momentele speciale vor fi oferite de: tenorul Lucian Corchis, soprana Nora Paunescu, Ana Baniciu, Stefan Stan & Band si Raluk.

Telemedicina in Epilespie este o campanie sustinuta de cluburile Lions, la nivel national, care si-a propus crearea unei retele de telemedicina in spitale de stat sau private, prin dotarea cu aparate EEG in vedereadiagnosticarii corecte a formei de epilepsie de care suferapacientii. Reteaua de telemedicina este conectata international.

Epilepsia este o suferință cronică cerebrală ce se manifestă prin crize epileptice, adică episoade de pierdere a stării de conștiență (se rupe contactul bolnavului cu mediul înconjurător) sau modificare a stării de conștiență.Aceste episoade de pierdere a stării de conștientă sau modificare a stării de conștientă pot apărea atât la copii, cât și la persoanele adulte și se numesc crize epileptice.

LionsClubs International (LCI) este o organizație non-politică seculară, care a luat naștere pe 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, la inițiativa omului de afaceri Melvin Jones. LionsClubs International este cea mai mare organizație de servicii prin voluntariat din lume. Această organizație este reprezentată în peste 200 de țări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi și peste 1.500.000 de membri. În România Districtul 124 este format din 66 de cluburi în care activează peste 1.500 de membri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *