Alianţa 2020 USR PLUS

Alianţa 2020 USR PLUS a participat luni, 11 februarie, la o dezbatere cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României având ca temă necesitatea de a organiza consultări periodice cu reprezentanţii mediului de afaceri, în jurul ideii de predictibilitate. Întâlnirea, care face parte din demersul mai larg al CDR de consultări cu partidele parlamentare, a avut loc în contextul în care structurile patronale lipsesc de la masa dialogului social în forma sa astăzi golită de conţinut, din păcate; ambele partide şi-au afirmat însă disponibilitatea pentru un parteneriat real cu mediul de afaceri, prin care marile teme ale societăţii şi implicit ale sectorului de business să devină agendă comună. Atât PLUS, cât şi USR consideră că spiritul antreprenorial este necesar, în primul rând, în partid şi mai apoi în Guvern.

Reprezentanţii CDR au pledat din nou pentru stabilitate şi predictibilitate, creşterea resursei de forţă de muncă şi debirocratizare prin digitalizare, direcţii susţinute deopotrivă de Alianţa 2020 USR PLUS, fără de care nu poate fi asigurată dinamizarea economiei şi, implicit, asigurată plata pensiilor şi a salariilor.

“Avem şansa prin această Alianţă să oferim României versiunea noastră de dezvoltare, care înseamnă în primul rând normalitate şi decenţă economică, dublate de o creştere care are la bază proiecţii pe cifre reale, nu aberaţiile bugetare pe care le vedem astăzi la PSD. Avem un Program de Guvernare în stadiu avansat de pregătire, cu măsuri concrete pe toate domeniile – reformă fiscală, administrativă, infrastructură, educaţie, sănătate etc. În România nu mai avem neapărat o problemă de resurse, ci de încredere. De aici şi firul roşu al anti-corupţiei, care nu înseamnă doar justiţie, înseamnă eliminarea costului economic major al corupţiei în toate sectoarele”, a declarat Dan Barna, Preşedintele USR în deschiderea întâlnirii.

“Un cuvânt auzit sistematic din 2016 e ‘predictibilitate’. Oamenii de afaceri, antreprenorii sunt un element-cheie pentru dezvoltarea economică şi ne-am dori să fim un partid în care antreprenorii să aibă încredere. Vom putea finanţa şcoli, spitale, infrastructură dacă vom avea o economie care produce. Încrederea antreprenorilor în stat e una esenţială şi, ca ei să aibă încredere, guvernarea trebuie să fie una predictibilă, să asigure claritate, transparenţă, reducerea birocraţiei. Statul trebuie să sprijine mediul antreprenorial ca să investească, să creeze locuri de muncă. Asta e abordarea-cheie, elementul de predictibilitate şi de parteneriat cu mediul de afaceri, pentru a transforma statul într-un partener şi nu într-un duşman pentru mediul de afaceri”, a declarat preşedintele PLUS, Dacian Cioloş.

În cadrul întâlnirii au mai avut loc discuţii despre alinierea poziţiilor cu privire la OUG 14/2018, ordonanţa lăcomiei şi OUG 79/2017 privind transferul contribuţiilor sociale. Discuţiile s-au finalizat cu angajamente din partea tuturor reprezentanţilor prezenţi privind instituţionalizarea unor mecanisme funcţionale de dialog în viitor, pe domenii – cheie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *